ИГРА НА ФОРМИ И БАГРИ -ЗА ЛЮБИТЕЛИ ГРАДИНАРИ

ИГРА НА ФОРМИ И БАГРИ -ЗА ЛЮБИТЕЛИ ГРАДИНАРИ

ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ХОРАТА СЕ ЗАОБИКАЛЯТ С РАСТЕНИЯ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ.КАКВО Е ЕДНА ГРАДИНА БЕЗ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ,БЕЗ БОГАТОТО ИЗОБИЛИЕ ОТ ПИЩНИ ГРАДИНСКИ ЦВЕТЯ-МНОГОГОДИШНИ,ЕДНОГОДИШНИ ИЛИ ДВУГОДИШНИ ЛЕТНИ ЦВЕТЯ,ЛУКОВИЧНИ ГРУДКОВИ РАСТЕНИЯ РАСТЕНИЯ,ЖИТНИ РАСТЕНИЯ И ПАПРАТИ?

ПОСТРОЙКАТА,ЖИВИЯТ ПЛЕТ И ОТДЕЛНИТЕ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ ОЧЕРТАВАТ ПРОСТРАНСТВА В...

ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ ХОРАТА СЕ ЗАОБИКАЛЯТ С РАСТЕНИЯ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ.КАКВО Е ЕДНА ГРАДИНА БЕЗ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ,БЕЗ БОГАТОТО ИЗОБИЛИЕ ОТ ПИЩНИ ГРАДИНСКИ ЦВЕТЯ-МНОГОГОДИШНИ,ЕДНОГОДИШНИ ИЛИ ДВУГОДИШНИ ЛЕТНИ ЦВЕТЯ,ЛУКОВИЧНИ ГРУДКОВИ РАСТЕНИЯ РАСТЕНИЯ,ЖИТНИ РАСТЕНИЯ И ПАПРАТИ?

ПОСТРОЙКАТА,ЖИВИЯТ ПЛЕТ И ОТДЕЛНИТЕ ДЪРВЕТА И ХРАСТИ ОЧЕРТАВАТ ПРОСТРАНСТВА В ГРАДИНАТА И СЛУЖАТ КАТО РАМКА,УКРАСЕНА С МНОГОГОДИШНИ РАСТЕНИЯ И ЕДНОГОДИШНИ ЦВЕТЯ.

БОГАТАТА ПАЛИТРА ОТ ЦВЕТОВЕ В ПРИРОДАТА ПРЕДЛАГА НА ЛЮБИТЕЛИТЕ ГРАДИНАРИ НЕПОДОЗИРАНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА КОМБИНАЦИИ ОТ СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВУВАЩИ ТОНОВЕ.

ПРЕДИ ОФОРМЯНЕ НА ХАРМОНИЧНА ЦВЕТНА ЛЕХА ИЛИ ЦЯЛА ГРАДИНА ДОБРЕ Е ДА СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ ЦВЕТОВЕ ,А ОСТАНАЛИТЕ ТОНОВЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ И ЛИСТАТА ДА СЕ СЪГЛАСУВАТ С ТЯХ.ИЗКУСТВОТО ПРИ ПОДБОРА НА ЦВЕТОВЕТЕ СЕ ПРОЯВЯВА НЕ В ШАРЕНАТА,ЗАДУШАВАЩА СЕ ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ТОНОВЕ ГРАДИНА,ИСТИНСКИЯТ МАЙСТОР СЕ ПОЗНАВА ПО НЯКОЛКО ДОБРЕ ПРЕМЕРЕНИ И НАЙ-ДОБРЕ ДОПЪЛВАЩИ СЕ ЦВЯТА.

ПРИ ЗАСАДЕНИ В ЕДИН ПРЕОБЛАДАВАЩ ЦВЯТ РАСТЕНИЯ ИЗПЪКВАТ ПРЕДИМНО ТЕХНИТЕ ФОРМИ.УМЕЛО КОМБИНИРАНИТЕ ОТТЕНЪЦИ НА НЯКОЛКО СХОДНИ ТОНА ВЪЗДЕЙСТВУВАТ ДОСТА СИЛНО.РАЗПРЪСНАТИТЕ СРЕД ПО-ГОЛЯМА ПЛОЩ ЦВЕТНИ АКЦЕНТИ ПРИВЛИЧАТ ПОГЛЕДА,А ПЪСТРОЦВЕТНИТЕ КОНТРАСТНИ ЛЕХИ СЪЗДАВАТ ЖИВО И ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ.

ЧРЕЗ ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО СЪЧЕТАВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ МАЖЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ УДАЧНО ЦВЕТОВО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЦВЕТНИТЕ ЛЕХИ. ЯСНИТЕ И СИЛНИ ТОНОВЕ ВЪЗДЕЙСТВУВАТ ВИНАГИ ОБОДРЯВАЩО,А ПРИГЛУШЕНИТЕ ЦВЕТОВЕ СДЪРЖАНО.ЗЕЛЕНИЯТ ЦВЯТ НА СТЕБЛАТА ПОДЧЕРТАВА БАГРИТЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ И СЪЗДАВА НЕУТРАЛЕН ФОН.РАСТЕНИЯТА ,ЦЪФТЯЩИ С БЕЛИ,ЖЪЛТИ ,РОЗОВИ ИЛИ СВЕТЛОСИНИ ЦВЕТОВЕ ВНАСЯТ ПОВЕЧЕ СВЕТЛИНА И ВЕСЕЛО НАСТРОЕНИЕ В ГРАДИНАТА,ДОРИ В НАЙ-СЕНЧЕСТИТЕ ЪГЪЛЧЕТА.ЧЕРВЕНОТО,КАРМИНОВОТО,ВИОЛЕТОВОТО И ТЪМНОСИНЬОТО ИМАТ МНОГО СИЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ПОД СИЛНАТА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА,А ВЕЧЕР ИЗГЛЕЖДАТ ПРИГЛУШЕНИ И ТЪЖНИ.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ СА СТРУПАНИ В ЕДНА ЛЕХА,ТОЛКОВА ПО-ТРУДНО Е ТЕ ДА БЪДАТ ОБХВАНАТИ И ЦЯЛАТА КАРТИНА Е СЪОТВЕТНО ПО-НЕСПОКОЙНА.В СЛУЧАЙ,ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ СЪЧЕТАНИЕТО ТА ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ ЦВЯТА,С ЦЕЛ ПО-ДОБРО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И ПРЕГЛЕДНОСТ БИ ТРЯБВАЛО ДА ВМЪКНЕТЕ МЕЖДУ ОТДЕЛНИТЕ ГРУПИ ПОВЕЧЕ ЗЕЛЕНИ МНОГОГОДИШНИ ДЕКОРАТИВНИ РАСТЕНИЯ ИЛИ ДА СЪЗДАДЕТЕ НЕУТРАЛНИ ЗОНИ ОТ РАСТЕНИЯ БЕЛИ ЦВЕТОВЕ ИЛИ СРЕБРИСТО СИВИ ЛИСТА.

КОЛКОТО ПО-МАЛКА Е ЛЕХАТА,ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗЛИЧАВАЩИТЕ СЕ ЕДИН ОТ ДРУГ ТОНОВЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ.

НАРЕД С ЦВЕТА НА ЛИСТАТА И ЦВЕТОВЕТЕ ФОРМАТА НА РАСТЕЖА ИМА ОПРЕДЕЛЯЩО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ВИДА НА ВСЯКО РАСТЕНИЕ.

ПО ДУМИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ФИЛОСОФИ КАНТ И ХЕГЕЛ,ЦИТИРАНИ СВОБОДНО,ЦВЕТЪТ ВЪЗБУЖДА СЕТИВАТА,А ФОРМАТА Е ОСНОВАТА НА КРАСИВОТО.САМО,КОГАТО ФОРМАТА Е СЪЩЕВРЕМЕННО НОСИТЕЛ НА ЦВЕТА,ДВАТА ЕЛЕМЕНТА НАМИРАТ СВОЯ ДЕЙСТВИТЕЛЕН ИЗРАЗ.

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ПОДБОРЪТ НА ГРАДИНСКИТЕ ЦВЕТЯ,ТРЯБВА ДА ИЗГРАДИТЕ ТОЧНО ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.КЪДЕ БИХТЕ ИСКАЛИ ДА ПОДРЕДИТЕ ЦВЕТЯТА?КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ ФОНЪТ?КАКЪВ ДА БЪДЕ СТИЛЪТ НА ГРАДИНАТА?СЕЛСКА ГРАДИНА ИЛИ ЕЛЕГАНТНО МОДЕРНО ПОДРЕДЕНА,А МОЖЕ БИ ЕСТЕСТВЕНА ГРАДИНА?КЪДЕ ЩЕ БЪДАТ ЦВЕТНИТЕ ЛЕХИ И КЪДЕ САМОСТОЯТЕЛНИТЕ РАСТЕНИЯ?

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЕВЕРОЯТНИТЕ ,КОЛОРИТНИ И ЗАПЛЕНЯВАЩИ БАГРИ НА РАСТЕНИЯТА И СЪЗДАЙТЕ РАДОСТ И НАСТРОЕНИЕ ВЪВ ВАШАТА ГРАДИНА!

Още

ИГРА НА ФОРМИ И БАГРИ -ЗА ЛЮБИТЕЛИ ГРАДИНАРИ Съдържа 1 продукт.

Показване на 1 - 1 от 1 артикул
Показване на 1 - 1 от 1 артикул