ХРАСТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА ВАРОВИТА ПОЧВА ОПИСАНИЯ
Arbutus Arundinaria Aucuba Berberis Buddleia Buxus Callicarpa Ceanothus Choisya Cistus Colutea Cornus mas Cotoneasster Deutzia Elaeagnus Escallonia Euonymus Forsythia Fuchsia Garrya Hebe Hypericum llex Kerria Kolkwitzia Lavandula Ligustrum Mahonia Olearia Paeonia Philadelphus Photinia Pittosporum Potentilla Prun...
Arbutus Arundinaria Aucuba Berberis Buddleia Buxus Callicarpa Ceanothus Choisya Cistus Colutea Cornus mas Cotoneasster Deutzia Elaeagnus Escallonia Euonymus Forsythia Fuchsia Garrya Hebe Hypericum llex Kerria Kolkwitzia Lavandula Ligustrum Mahonia Olearia Paeonia Philadelphus Photinia Pittosporum Potentilla Prunus lusitanica Piracantha Rhus Ribes Romneya Rosmarinus Sambucus Santolina Senecio Spartium Symphoricarpos Syrinda Tamarix Vinca Weigela YuccaОПИСАНИЯ И ГРИЖИ ЗА ХРАСТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА ВАРОВИТА ПОЧВА
Още

ХРАСТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА ВАРОВИТА ПОЧВА ОПИСАНИЯ Съдържа 49 продукта.

Показване на 1 - 49 от 49 артикула
 • 0,00 лв

  YUKKA Юка Растение,което трябва да бъде засадено единично.,така че саблевидните листа и огромни съцветия да могат да се виждат добре.Въпреки тропичният си вид популярните сортове са издържливи у нас .Юката цъфти всяка година.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  WEIGELA Вейгела Вейгелата (понякога я наричат диервила) се чувства най-добре ,когато се подкастря всяка година и се отглежда в богата почва.Вирее навсякъде и издържа на пренебрежението,на което е подложена в много градини.Висока е 1.8-2.1м ,но и трябва място ,за да покаже извитите си стебла.Тръбестите и цветове се появяват през май и юни.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  VINKA Винка Тя е нисък храст и чудесно почвопокривно растение.Расте на слънце и на сянка,стеблата и се вкореняват в почвата при разпростиране.Използвайте я за покриване на насипи или голата земя под дърветата и през цялото лято ще имате цветове.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  TAMARIX Тамарикс Не бихте могли да сбъркате тамарикса ,с който и да е друг храст.Когато цъфти ,нежните листа се съчетават с перести розови цветчета и се получава чудесен ефект.Въпреки външният си вид растението изобщо не е деликатно.Предпочитан храст за открити крайбрежияцТрябва да го подкастряте всяка година.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  SYRINGA Сиринга (люляк) Люлякът е често срещан в храстовиден бордюр.Обикновеният люляк цъфти почти винаги през май.Цъфтежът е кратък около 3 седмици,но ароматът и размерът на цветовете компенсират това.Тези сортове растат във всякаква почва и може да достигнат викочина до 3.6м., но не ги пренебрегвайте.Подхранвайте и мулчирайте всяка година,отстрянявайте...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  SYMPHORICARPOS Симфорикарпус Много от храстите ,предлагащи се в градинските центраве са ефектни растения с красиви цветове.За да оградите с рамка тези красиви екземплряри,трабва да разнообразите с няколко храста с ефектни листа.Ако почвата ви е влажна,стефанандрата е за вас-грациозни,широкоразпространяващи се клонки с яркозелени,дълбоко нарязани...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  SPARTIUM Спартиум При добри грижи спартиумът е красива гледка през лятото-зелени тръстикоподобни стебла,покрити с жълти,ароматни цветове.Но по-често гледката е различна-издължен и раздърпан храст с рехави цветове.Причината е неправилно подкастряне или в засаждането на сенчесто и влажно място.      

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  SENECIO Сенецио Яркожълтите маргаритеноподобни цветове се отварят през юни,но повечето градинари отглеждат този нисък и разпространяващ се храст,смятат за най-голямо неговото качество характерните му листа.Те са кожести,овални и когато са млади,са покрити със сребрист мъх.Сенециото не е напълно издържливо-изберете слънчево място на завет.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  SAMBUCUS Самбукус (бъз) Всички познават зеленолистният бъз,особено когато плоските съцветия от дребни бели цветове и черни плодчета се появяват над големите наделени листа.Той расте навсякъде и достига 6м височина,но за градините има по-добри сортове.Листата са жълти и пъстри,може да са и фино нарязани.Юни е нормалният период на цъфтеж.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ROZMARINUS Розмаринус (розмарин) Розмаринът има тесни дълги листа и бледосини цветове.Както свежите,така и изсушените листа се използват за ароматизиране на месни ястия.Розмаринът е вечнозелен гъст храст,достига около 1.5м височена.Отглеждайте го ,но не и ако почвата ви е тежка и влажна. 

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ROMNEYA Ромнея Жалко е,че ромнеята не е по-популярна.Стеблата и може да умрат през студените месеци,но бързо ще се появят нови.От юли до октомври по връхчетата им се появяват бели маковидни цветове с големината на чаена чинийка.Декоративните листа са синкавосиви.Ромнеята бавно се възстановява след пресаждане.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  RIBES Рибес Най-популярни са сортовете sanguineum.Обикновено рибесът се отглежда като единично растение ,но маже и да се използва за жив плет.Не е капрезен,бързо расте,но е твърде обикновен.Има и по-рядко срещани сортове.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  RHUS Рус Големите листа на този храст,които приличат на палмови ,стават червени или пурпурни наесен.Цветовете са незначителни,но в края на лятото женските растения се украсяват с 15-сантиметрови класове от малки алени плодчета.Храстът не е придирчив,но трябва редовно да го подкастряте.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PYRACANTHA Пираканта През юни се появяват гроздове от дребни бели цветове,но пиракантата се отглежда главно заради многобройните плодчета наесен.На открито достига до 3.6м ,но най често се използва за покриване на стени.Прилича на котонеастера,но листата и са назъбени ,а стеблата -бодливи.Засаждайте екземпляри отгледани в контейнер.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PRUNUS Прунус Има няколко храстовидни вида от прунуса за градината.Използват се най-вече за жив плет-вечнозелените прунуси са тай-популярни,но имат и червенолистни ,широколистни сортове за висок или нисък жив плет.Не всички прунуси си отглеждат заради листата -има цъфтящи сливи.,бадеми,праскови,череши ,кайсии.Прунусите не изискват специални грижи.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  POTENTYLLA Потентила Цветовете са многобройни,но малки ,а листата не са особено ефектни.Въпреки това храстът е незаменим,тъй като цъфти от май до септември и расте при всякакви условия.Има сортове в много багри.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PITTOSPORUM Питоспорум Този вечнозелен храст не е ефектен и при много студена зима ще загине.Ако сте запален аранжор, ще ви достави чудесен листен материал.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  Храст,който ще намерите в много градински центрове,но в малки книги.Причината е ,че доскора фотинията се смяташе за прекалено семпла.Напролет хибридната фотиния  има огненочервени листа,подобни на листата на пиериса,а освен това расте и в неутрална и във варовита почва.Студът маже да се окаже проблем.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PHILADELPHUS Филаделфус Присъства в много храстови композиции,но често погрешно го наричат жасмин.Белите цветове са в изобилие през юни и юли,а ароматът на портокал може да се долови дори на разстояние в топлите летни вечери.Средната височина на храста е около 1.8м,но има джуджета и по-високи сортове.За да го покажете в най-добрата му светлина,разположете...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PAЕONIA Пеония (дървесна пеония) Пеониите се срещат по-често в тревистия бордюр,но има няколко интересни дървестни вида.Листата са ефектни,цветовете също-едри топки от нежни венчелистчета през май.Вземете обикновен или полукичест сорт-цветовете на кичестите сортове имат нужда от подпорки.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  OLEARIA Олеария Гроздовете от маргаритоподобни цветове може да покрият целият храст,но само ако сте задоволили изискванията на растението.Обича ярко слънце и не понася големи студове.По-високите видове на тези новозенландски храсти се използват за жив плрет в крайбрежни области.Долната част на листата е сребриста или сива.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  MAHONIA Махония Този вичнозелен храсти има един-единствен недостатък-среща се прекалено често.Сложните листа са ефектни,съставени от малки листенца като див чемшир.В началото на годината се появяват ароматни жърти цветове,а по-късно -синьочерни плодчета.Популярните видове растат на сянка и често се използват за почвопокривни под дърветата.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  LIGUSTRUM Лигуструм Векове наред безброй градски пространства са били покривани от това растение-устойчиво както на гъста сянка така и на замърсен въздух.Сега мнозина се отнасят към него с пренебрежение заради полувечнозелените листа в убита багра и малобройните бели цветове с остра миризма през юни и юли,след които наесен се появяват черви топчета.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  LAVANDULA Лавандула Храстовидните стебла и сивозелените листа на лавандулата служат за нисък жив плет или за "поръбване" на пътеки и бордюри,а ароматните цветове и листа се използват за сухи букети.Цветовете,които се появяват между юли и септември,невинаги са бледолилави-има бели ,розови и сини сортове.Различните сортове достигат до височина от 45см-1.20м.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  KOLKWITZIA Колквиция Храстът вирее във всякаква почва.През май и юни извитите ктебла се покриват с красиви камбанковидни цветове.Отлично растение за храстовият бордюр,но никога не е достигнало популярността на подобната му вейгела.Колквицията може да се разпростира до 2.4м,ако не я подкастряте.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  KERRIA Керия Много популярен храст,който не създава проблеми.Ще ви зарадва с изобилие от жълти цветове през април и май,понякога цъфти и по друго време.По-често се избират кичестите сортове и се прикрепят дългите стебла съм стена от подпорки.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ILEX Илекс Бодливите тъмнозелени листа и яркочервени плодчета на обикновеният илекс са познати на всички.Градинските сортове се различават от основният вид по баграта на листата и плодчетата.Илексите растат бавно,не са капризни относно почва и разположение.Купете си малко растение-големите се пресаждат лошо.Почти всички илекси са мъжки или женски,затова...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  HYPERYCUM Хиперикум Нискорастящ храст,който се разпрастира бързо,измества дори плевелите и цъфти от юни до септември.Чувства се добре под дърветата и на сухи брегове,а големите му,подобни на игрика цветове,са добре познати.Много полезно растение за градината,но мнозина го смятат за прекалено бурен. Има видове за алпинеум и такива,които достигат 2м.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  HEBE Хебе Вечнозелени храсти,които достигат различни размери.Най-популярните видове са с лъскави овални листа и класове от дребни сини или бели цветове.Издържливи са ,особено сортовете с по-ситни листа.Хебето не е капризно.Понася дори наситен с дим или морски въздух,а някои видове цъфтят през цялото лято и цялата есен.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  GARRYA Гария Гарията е най-известна с дългите си и нежни реси,които покриват храстите през януари и февруари.Расте бързо,достига 2.7м височина и цъфти на слънце и на сянка .Листата са лъскави и вечнозелени.Трудно понася местенето-винаги използвайте отгледани в контейнер растения.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  Пъстрите камбанковидни цветове провисват по клонките на фукцията от юли до октомври.Понякога стеблата загиват от студа,но ако сте избрали препоръчван сорт,на следващата пролет новите стръкове трябва да се покажат от основата.Засадете дълбоко0покрийте кореновата шийка с торф.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  FORSYTHIA Форзиция(златни звънчета) Градините се оживяват всеки март и април от многобройните жълти цветчета по безлистните клонки на този храст.Баграта на многобройните сортове е от бледожълта до яркооранжева.Не изискват особени грижи.Има форзиции за покриване на стени и гола земя,за живи плетове и за единични храсти.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  EUONYMUS Еуонимус Има две ясно разграничени групи-на едните листата опадват през зимата,адругите са вечнозелени.Първата група се състои от големи храсти или дървета,които се отглеждат заради ефектните плодчета и пъстролистните листа.Вечнозелените сортове са почвопокривни и подходящи за храстов бордюр.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ESCALLONIA (Ескалония) Лъскавите листа и тръбестите цветове са малки,но толкова многобройни,че превръщат растението във всеобщ любимец.Образува жив плет в много крайбрежни области,както и в храстовия бордюр с гроздове от бели,розови и червени цветове от юни до началото на есента.Средната височина е 1.8м .

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ELAEAGNUS Елеагнус Белите цветове са ароматни,но най-често са незабележителни-елеагнусът се отглежда заради листата.Младите листа и стръкове имат метален блясък.Храстите се отглеждат лесно и се използват за жив плет на открити места.Аранжорите на цветя са влюбени в клонките им,а пъстролистните разновидности освежават зимната градина.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  DEUTZIA Дойция Ако осигурите на дойцията достатъчно място,през юни цветчетата ще покриат целият храст.Подходяща е за малки градини,тъй като повечето сортове не надвишават 1.8м.Цветовете са обикновени или кичести,а багрите са отбяла до бледопурпурна.Не е капрезна,но подкастряйте всяка година.Някои сортове са чевствителни към сланите.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  COTONEASTER Котонеастер Има котонеастери с всякаква форма и размери-от разпростиращи се почвопокривни до 6м дървета.Котонеастерите имат едно общо качество,което ги прави ценни за всяка градина-изобилието от ефектни плодчета и наситени багри на листата наесен.През май или юни розовите пъпки се превръщат в бели цветчета и са толкова многобройни,че имат...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  CORNUS Корнус (кучешки дрян) За този храст общи правила няма.Има две групи корнуси,всяка от които с доста различни качества и изисквания.Корнусите от първата група са с пъстра кора-стеблата им са ефектни и подходящи за украса през зимата.Някои са с пъстри листа и всички се отглеждат лесно,но трябва да ги подкастряте всяка пролет.Другата група се садят...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  COLUTEA Колутея (мехуреста сена) Преди време колутеята е била популярно ростение поради бързият си растеж и способността да вирее в бедна почва.Цветовете са дребни и не особено многобройни,но се появяват от юни до октомври.Най-характерното за този храст са издутите семенни шушулки.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  CYTISUS Цитисус (зановец) Много храсти се отглеждат заради листата,но при зановеца на почит са цветовете.Те са толкова многобройни,че покриват напълно камшичестите стъбла и дребните листенца.Обикновено зановецът цъфти през май и почти всички видове са листопадни.Купувайте растения само в контейнер.Подкастряйте всяка година.Цитизусът цъфти в много...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  CHOISYA (Чойзия-мексикански портокалови цветчета) Той е един от кандидатите за титла "идеален градински храст"-спретнат и овален,добре покрит с лъскави вечнозелени листа.Белите звездовидни цветове се появяват главно през май,а след това от време на време чак до лятото.Понася лека сянка и няма нужда от подкастряне.Храстът достига до височина над 1.80...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  CEANOTHUS Цеанотус (калифорнийски люляк) Един от най-красивите храсти със сини цветове .Има много сортове.Цеанотусите от вечнозелената група са с малки лита и подобни на напръстник гроздове от дребни цветчета.Винаги засаждайте до стена или с южно изложение.Листопадната група е по-издържлива,с по-големи листа и с по-рехави граздове.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  CALLICARPA Каликарпа Красотата на този храст се вижда наесен.Листата стават червени или виолетови,а след като опадат,лъскави пурпурни плодчета украсяват голите клони чак до Коледа.Засадете в групи,а не единично,за да сте сигурни,че плодчетата ще се появят.Цветовете са незначителни.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  BUXUS Буксус (чемшир) Подходящ храст за гъста и вечнозелена жива преграда,която може редовно да се подрязва.Дребните и лъскави листа издържат дори драстично подкастряне.Предпочитано растение за жив плет,за жива преграда и за декоративно дърво.Подходящо е за отглеждане в кашпи,особено когато е подрязано като конус пирамида,живи скулптури.Никога не...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  BUDDLEIA (Будлея-пеперуден храст) Будлеята е един от предпочитаните храсти.Популярните сортове са издръжливи,но в повечето градини за тях не се полагат необходимите грижи и красотата им се губи.Будлеите са бързорастящи.Имат заострени листа,които обикновено са мъхести отдолу,и красиви цветоносни съцветия.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  BERBERIS (Берберис) Дори скромните градински центрове предлагат голямо разнообразие от бербериси.Преди да купите непременно проверете височината,която конкретният сорт се очаква да достигне.Има както джуджета,така и гиганти и лесно ще намерите берберис за алпинеум,за храстов бордюр,за жив плет,за покриване на насипи,за жива преграда или за ефектно...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  AUKUBA Аукуба Храст,подобен на лавър,който най-често се сади на места,където друго не вирее-в замърсени индустриални области или в гъстата сянка на широколистните дървета.Популярните сортове са пъстролистни и имат нужда от слънце,за да се откроят жълтите петънца по листата им.Растенията са мъжки и женски-ако наблизо има мъжко растение по женските се...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ARUNDINARIA Арундинария тя внася екзотика в градината.Ще я познаете лесно по извитите кухи стебла и подобни на трева листа.В градинският център всеки един от сортовете може да бъде изписан под няколко различни труднопроизносими имена.Всички сортове се отглеждат лесно в най-различни почви.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ARBUTUS Арбутус (ягодово дърво) Вечнозелен и нискорастящ храст,който заслужава вниманието ви,ако търсите нещо по-необичайно.Най-лесно ще намерите сорта с провиснали цветове и яркооранжеви плодчета,които приличат на ягоди.Цветовете и плодчетата се появяват едновременно в края на есента.Листата са тъмни и лъскави.

  0,00 лв
Показване на 1 - 49 от 49 артикула