ХРАСТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА СЕНЧЕСТИ МЕСТА ОПИСАНИЯ
Aucuba japonica Buxus sempervirens Camellia (видове) Elaeagnus ebbingei Elaeagnus pungens Euonymus radicans Fatsia japonica Hypericum calicinum Ligustrum (видове) Lfnicera nitida Mahonia aquifolium Osmanthus heterophyllus Pachysandra termanalis Prunus laurocerasus Prunus lusitanica Rubus (видове) Skimmia japonica Simphoricarpos(...
Aucuba japonica Buxus sempervirens Camellia (видове) Elaeagnus ebbingei Elaeagnus pungens Euonymus radicans Fatsia japonica Hypericum calicinum Ligustrum (видове) Lfnicera nitida Mahonia aquifolium Osmanthus heterophyllus Pachysandra termanalis Prunus laurocerasus Prunus lusitanica Rubus (видове) Skimmia japonica Simphoricarpos(видове) Viburum davidi Vinca(видове)ОПИСАНИЯ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА ХРАСТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА СЕНЧЕСТИ МЕСТА
Още

ХРАСТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА СЕНЧЕСТИ МЕСТА ОПИСАНИЯ Съдържа 16 продукта.

Показване на 1 - 16 от 16 артикула
 • 0,00 лв

  VINKA Винка Тя е нисък храст и чудесно почвопокривно растение.Расте на слънце и на сянка,стеблата и се вкореняват в почвата при разпростиране.Използвайте я за покриване на насипи или голата земя под дърветата и през цялото лято ще имате цветове.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  VIBURNUM Вибурнум Голям род от градински храсти със сортове,които дават багри за през цялата година и служат почти за всичко-почвопокривни,преградни,единични растения и храсти .Всички вирбинуми са издръжливи и се чувстват добре във варовити почви.Не е необходимо редовно подкастряне.Вирбинумите се разделят на три основни групи-зимоцъфтяща,пролетноцъфтяща и...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  SYMPHORICARPOS Симфорикарпус Много от храстите ,предлагащи се в градинските центраве са ефектни растения с красиви цветове.За да оградите с рамка тези красиви екземплряри,трабва да разнообразите с няколко храста с ефектни листа.Ако почвата ви е влажна,стефанандрата е за вас-грациозни,широкоразпространяващи се клонки с яркозелени,дълбоко нарязани...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  RUBUS Рубус (декоративна къпина) Декоративната къпина се отглежда или заради пъстрите си стебла през зимата,или заради късният си цъфтеж.Всичко зависи от сорта.Повечето имат бодливи стебла и растат навсякъде.Начинът на подкастряне зависи от сорта.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PRUNUS Прунус Има няколко храстовидни вида от прунуса за градината.Използват се най-вече за жив плет-вечнозелените прунуси са тай-популярни,но имат и червенолистни ,широколистни сортове за висок или нисък жив плет.Не всички прунуси си отглеждат заради листата -има цъфтящи сливи.,бадеми,праскови,череши ,кайсии.Прунусите не изискват специални грижи.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  PACHYSANDRA Пахисандра Повечето правочници за храсти не включват пахисандрата и в градинският център маже и да не я откриете.Тя е отлично почвопокривно растение .Вечнозелената пахисандра се разпростира бързо,достига едва няколсо сантиметра височина и вирее в гъста сянка под дърветата.Добар избор,но не е за варовита почва.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  OSMANTHUS Османтус Османусът осигурява чудесен контраст в храстивия бордюр,ако се засади между по-ефестни видове.Храстът е спретнат и с хубави овални форми,листата са многобройни,тъмни и вечнозелени,а белите цветове излъчват прекрасен жасминов аромат.Предпазвайте го от източни и северни ветрове.Достига височена около 1.8м.Различните сортове цъфтят от...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  MAHONIA Махония Този вичнозелен храсти има един-единствен недостатък-среща се прекалено често.Сложните листа са ефектни,съставени от малки листенца като див чемшир.В началото на годината се появяват ароматни жърти цветове,а по-късно -синьочерни плодчета.Популярните видове растат на сянка и често се използват за почвопокривни под дърветата.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  LONICERA Лоницера (орлови нокти) Лоницерата се смята за катерливо растение.Цветовете и и злъчват сладък аромат.Храстовите сортове най често се използват за жив плет,но има видове,които може да се садят като почвопокривни или като храст.Най-гъст е жълтолистният вид,а джуджетата се използват за почвопокривни.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  LIGUSTRUM Лигуструм Векове наред безброй градски пространства са били покривани от това растение-устойчиво както на гъста сянка така и на замърсен въздух.Сега мнозина се отнасят към него с пренебрежение заради полувечнозелените листа в убита багра и малобройните бели цветове с остра миризма през юни и юли,след които наесен се появяват черви топчета.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  HYPERYCUM Хиперикум Нискорастящ храст,който се разпрастира бързо,измества дори плевелите и цъфти от юни до септември.Чувства се добре под дърветата и на сухи брегове,а големите му,подобни на игрика цветове,са добре познати.Много полезно растение за градината,но мнозина го смятат за прекалено бурен. Има видове за алпинеум и такива,които достигат 2м.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  FATSIA Фатция Фатцията е включена във всички книги за стайни растения,но в малко справочници за храсти.Като имате това предвид и като видите големите и екзотични листа,може да си помислите ,че тя е деликатно растение.Фатцията е доста издържлива,достига до 3м,а цветовете,които приличат на свещници,се появяват през октомври.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  EUONYMUS Еуонимус Има две ясно разграничени групи-на едните листата опадват през зимата,адругите са вечнозелени.Първата група се състои от големи храсти или дървета,които се отглеждат заради ефектните плодчета и пъстролистните листа.Вечнозелените сортове са почвопокривни  и подходящи за храстов бордюр.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  ELAEAGNUS Елеагнус Белите цветове са ароматни,но най-често са незабележителни-елеагнусът се отглежда заради листата.Младите листа и стръкове имат метален блясък.Храстите се отглеждат лесно и се използват за жив плет на открити места.Аранжорите на цветя са влюбени в клонките им,а пъстролистните разновидности освежават зимната градина.

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  BUXUS Буксус (чемшир) Подходящ храст за гъста и вечнозелена жива преграда,която може редовно да се подрязва.Дребните и лъскави листа издържат дори драстично подкастряне.Предпочитано растение за жив плет,за жива преграда и за декоративно дърво.Подходящо е за отглеждане в кашпи,особено когато е подрязано като конус пирамида,живи скулптури.Никога не...

  0,00 лв
 • 0,00 лв

  AUKUBA Аукуба Храст,подобен на лавър,който най-често се сади на места,където друго не вирее-в замърсени индустриални области или в гъстата сянка на широколистните дървета.Популярните сортове са пъстролистни и имат нужда от слънце,за да се откроят жълтите петънца по листата им.Растенията са мъжки и женски-ако наблизо има мъжко растение по женските се...

  0,00 лв
Показване на 1 - 16 от 16 артикула